Afvallen terwijl je slaapt

0
1461
Afvallen terwijl je slaapt

Afvallen terwijl je slaapt, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar nu het ’s ochtends weer donker en koud is heb je een goede reden om lekker te blijven liggen: volgens onderzoekers van de University of Bristol val je namelijk af van slapen!

Volgens de onderzoekers zakt je vetpercentage met bijna 3 procent met elk uur dat je langer slaapt. Dit blijkt uit een analyse van gegevens van dertig gezonde Griekse vrouwen tussen de 30 en 60 jaar oud. Dit geldt met name voor mensen die structureel te weinig slaap krijgen. Elk uur dat je dan extra slaapt zorgt voor een stijging van hongerremmende hormonen.

Mensen die elke nacht te weinig slapen, hebben juist een stijging van het hongerhormoon ghreline en zullen vaak extra gaan eten. Zet je wekker dus gerust een uurtje later!

Daarnaast beweert professor Gerhard Klösch van de universiteit in Wenen dat je beter gaat presteren als je je bed deelt met een partner. Deze professor heeft ongehuwde en kinderloze koppels tien nachten samen en tien nachten alleen laten slapen. Hun slaappatroon werd gecontroleerd met monitoren en vragenlijsten en iedere ochtend moesten ze elke simpele denktesten afleggen. Voor je mannelijke bed partner is het samen slapen juist killing. Hun slaapkwaliteit is dan minder en daardoor gaan ze verstandelijk minder goed presteren.