Algemene risico’s piercings

0
3649
risico`s piercings

Wenkbrauw:
De gevolgen van een slecht uitgevoerde wenkbrauw piercing:
Je oog kan half of niet goed meer worden geopend

Tepel:
permanent vocht verlies als melkklieren geactiveerd zijn door verwonding. .
Ook borstklier ontsteking behoort tot de risico’s. Seksuele ongevoeligheid door beschadiging van erogene zone

Tong:
Mogelijke risico’s en complicaties bij piercings in de mondholte Pijn, Nabloeding, Ontsteking, Luchtwegblokkade (t.g.v. zwelling), Inademing van metaalballetje, Beschadiging aan gebitselementen, Slijmvliesbeschadigingen, Kauw- en slikproblemen, Spraakproblemen, Littekenvorming, Metaalallergie, Verhoogde speekselproductie, meest voorkomend is de R niet goed of niet meer uit kunnen spreken.

Neus: Reuk vermogen kan verminderen of geheel vervallen.

Lip: De mond kan niet goed meer worden geopend, of trekt scheef tijdens het spreken.

Navel: Zweren of etteren. Als er groene pus uitkomt, haal je er het best meteen de dokter bij, dit wijst immers op een buikvlies ontsteking. En lang daarmee rondlopen kan tot kanker leiden.

Hepatitis B en Aids:

Door contact met bloed kunnen virussen overgebracht worden, de tatoeage studio’s kunnen dat via een reeds gebruikte naald veroorzaken.

Hepatitis B:

Het virus HBC veroorzaakt acute of chronische hepatitis. Hepatitis B leidt tot vermindering van de eetlust, duizeligheid, braken, maagkrampen, koorts, lever stoornissen met gele vlekken op de huid. De uitwerking van chronische Hepatitis B varieert van persoon tot persoon. Sommige ontwikkelen langdurige vermoeidheid, anderen krijgen lever aandoeningen zoals lever kanker.

Aids:

Aids kan via de bloed baan worden over gebracht naar de ander, en uiteraard vormen vuile tatoeage en piercing naalden hierin een groot gevaar.

Waar je op kunt letten, is een kraak nette zaak. Geen rondslingerende rommel, apparatuur. De handschoenen van de artiest moeten na elke klant vervangen worden voor nieuwe handschoenen. Losse stof in werk hoeken kan bijvoorbeeld een twijfelachtige zaak verraden. De naalden moeten worden ontsmet en gesteriliseerd zijn, je kunt dit zien aan de sterilisatie verpakking met een afgesloten strip of goudbruin logo. Vraag een open gesprek over de gevolgen die je ingreep teweeg zal brengen. Als men jou probeert over te halen, zeg dan liever NEE!! Let ook goed op de kleding en de houding van de tatoeëerder. Het komt helaas ook nog wel eens voor dat de tatoeëerder alcohol of drugs verslaafden zijn, en onder invloed hiervan aan jou beginnen te werken. Denk eraan dat het branden uiterst gevaarlijk kan zijn. De temperatuur van het metaal kan te hoog zijn en tot blijvende verminking leiden. Hou je piercing goed schoon volgens de nazorg instructies, die je mee behoord te krijgen als je de studio verlaat. Goed slapen en goed eten is het belangrijkste, naast het verzorgen met een medicinale crème of zalf. De periode die er staat voor de genezing is voor elk mens verschillend.

Toch is het bij de gemiddelde klant als volgt:

  1. Navel 3 tot 6 maanden
  2. Lip 4 tot 6 weken
  3. Neus 3 tot 4 weken
  4. Oor 3 tot 4 weken
  5. Tong 2 tot 6 weken
  6. Wenkbrauw 4 tot 6 weken
  7. Tepel 4 tot 6 weken

De genezingsduur is afhankelijk van de nazorg, als je de wond goed verzorgt zoals is aangegeven in het papier wat je hebt meegekregen na de behandeling. Dan zal de heel periode alleen maar verkorten en zal de wond mooi aangroeien zonder verdere complicaties.

Pijn ?

Een piercing kan pijn doen als hij verkeert wordt aangebracht. Een professionele piercer zal er voor zorgen dat de prik niet langer duurt dan een seconde. Een verdoving is dus niet nodig. Het toepassen van een verdoving in tevens verboden voor mensen die geen arts of anesthesist zijn, en wordt zelfs door deze mensen zo min mogelijk gebruikt. Bij een piercing moet het lichaam een natuurlijke reactie kunnen geven, dit is bij een verdoving niet mogelijk. Het lichaam produceert zelf na de piercing een natuurlijke pijnstiller genaamd endorfine Bepaalde geneesmiddelen en drugs, zoals pijnstillers, hasj, marihuana, cocaïne speed, amfetamine, XTC en LSD zullen pijngevoel en angst versterken, en alcohol veroorzaakt onnodig en excessief bloeden. Gebruik van deze middelen wordt afgeraden 24 uur voor en na de piercing.

Bij een tongpiercing is het in de meeste gevallen een feit dat de tong zal gaan zwellen, deze zwelling kan 24 tot 48 uur aanhouden, op zich niets verontrustend zolang je de nazorg instructie maar goed naleeft.

Nazorg instructies kunnen nog al eens variëren van de een of andere studio.

Toch als je deze goed naleest komen door belangrijkste onderdelen altijd overeen.

Ook kan er verschil in de nazorg producten bestaan, in dit geval kun je, je beter houden aan de meest gegeven nazorg producten welke variëren voor navel, tong of tatoeage.

Welk sieraad kan ik gebruiken ?

Het metaal dat gebruikt wordt bij een piercing is van groot belang. Het moet non-allergisch zijn en niet aangetast worden door lichaam vloeistoffen of zuren, water, zout, oliën, crèmes zeep, shampoo enz. Het metaal van piercing sieraden moeten tot een hoge graad gepolijst worden, zodat het niet kan verkleuren of oxideren. Hierdoor krijgt het sieraad een glad, niet poreus oppervlak en gaat daarom de groei van bacteriën tegen. Omdat elk lichaam anders is, geeft elk lichaam een andere reactie. Over het algemeen werken wij alleen met Titanium, het merendeel van de mensen geeft een goede reactie hierop.

Hoe verzorg ik mijn piercing ?

Belangrijk is om onze instructies op te volgen, zoals we je hebben uitgelegd in de rubriek, na zorg van deze website, dit staat ook op het formulier van de nazorg, deze krijgt u van ons mee na de behandeling.

De geneestijd van een piercing verschilt per piercing maar vooral per persoon. Blijf van de piercing de gehele genezingsproces af. Persoonlijke hygiëne is absoluut noodzakelijk. Geen pleisters of gaasjes over de piercing dragen. Houd de piercing droog (transpiratie). Vermijdt strakke en vieze kleding.

Wanneer kunnen wij jou niet piercen ?

Als je nog geen 16 jaar bent moeten wij toestemming van je ouders of voogd hebben. Wij kunnen niet piercen door knobbels of na plastische chirurgie. Je bent onder zware medicatie of hebt een zware allergie tegen medicinale zeep, metalen en antibiotica. Je lijdt aan een chronische ziekte die van invloed kan zijn op het genezingsproces of het plaatsen van een piercing, zoals hemofilie, diabetisch, HIV virus, hepatitis, epilepsie enz. Overleg in dit geval eerst met de piercer.

Wij wensen jou heel veel succes met je nieuwe… Piercing!!

Wie mag een piercing zetten?

In principe mag iedereen een piercing zetten, maar er zijn wel regels aan verbonden. Waarschijnlijk mag nog iedereen een piercing zetten omdat het nog niet zolang gedaan wordt hier in de westerse cultuur en er dus nog niet zoveel regels zijn. Tatoeëren en het doorboren van oorlellen is wettelijk toegestaan, maar voor piercing van “overige huid en weke delen” bestaan nog geen richtlijnen. Er zijn mensen die bij zichzelf een piercing maken, dit is echter zeer sterk af te raden. Meestal gaat het verkeerd en gaat het heel erg ontsteken.
Controle op infectie gevaar

Een pierce- /tattoo shop moet ervoor zorgen dat er zo min mogelijk kans is op infecties. Pierce shops die wettelijk bestaan kunnen af en toe bezoek van de GGD verwachten. Zij controleren dan of alles wel volgens de regels in orde is. De voornaamste voorwaarden waaraan een piercing-/ tattoo shop moet voldoen is dat al het materiaal volledig gesteriliseerd dient te worden in een autoclaaf. Dit is een ingewikkeld apparaat met een stoomcircuit. Door deze controle van de GGD beperkt het gevaar zich tot de zolderkamertjes, want daar heeft de GGD geen zicht op!