beauty tips en tricks voor een mooie huid

0
1408
porien-reinigen

Poriën. We hebben ze allemaal. Helaas heeft de één wat grotere poriën dan de ander en in dit geval is groter niet beter! Er zijn een aantal stappen te ondernemen tegen zichtbare poriën.

Zorg dat je genoeg antioxidanten binnen krijgt, deze voorkomen verstopte poriën.

Vitamine C verandert vitamine E in een antioxidant in je lichaam, wanneer je deze vitaminen dus in combinatie slikt, helpt de een de werking van de ander.
Een schoonheidsspecialist kan de nodige mee-eters verwijderen, echter de poriën zullen snel weer verstopt raken als ze niet verkleind worden.
L’Oréal heeft een huidverzorgingslijn genaamd Pure Zone, bestaande uit een scrub, tonic, crème en facewash. De scrub en facewash helpen je de poriën te openen en grondig te reinigen, de tonic verkleint de poriën en de crème zorgt ervoor vervolgens voor dat het effect blijvend is. Een goede tip voor mensen met poriënproblemen op de neus: doop een watje in de tonic en laat dit vijf minuten op de neus liggen zodat het product intrekt. De huid voelt strakker en schoner aan.
Een ‘pore-minimizer’ kan ook wonderen verrichten. Clinique heeft de Pore Minimizer T-Zone Shine Control. Een hele mondvol, maar het is simpelweg een gel-crème die je een aantal keren per dag over je Make-up aanbrengt om een vette huid en vergrote poriën tegen te gaan. Ook Estée Lauder heeft hiervoor een speciaal product op de markt gebracht: Pore Minimizing Skin Refresher, waarmee de celvernieuwing van je huid versneld wordt, waardoor je huid gladder en stralender wordt.
Naast de huid goed reinigen kun je probleempjes natuurlijk ook goed verbergen! Een goede foundation is altijd belangrijk, maar voor ‘poriën slachtoffers’ is een ‘primer’ net zo belangrijk. Een primer is een product dat de huid gladder en egaler maakt zodat je foundation nog mooier oogt. Prep+Prime Skin van MAC is zo’n product. Deze lotion kalmeert de huid, vervaagt rode vlekken en verwijdert overbodige olie en talg in de huid.

De basis poriën regels zijn simpel; reinigen, verwijderen, verbergen! Doe dit lang genoeg en je zult je alleen nog aan de eerste twee stappen hoeven te houden.