Een gezonde huid

0
1458
Een gezonde huid

Een gezonde huid begint met een gezonde levensstijl. Natuurlijk hebben sommigen onder ons betere genen meegekregen in ons geboortepakket dan anderen, maar je kunt zelf een grote bijdrage leveren aan een stralende huid.

Elk van je twaalf gezichtsdelen kunnen duiden op diepere problemen wanneer er op een bepaald deel acne of ontstekingen ontstaan. Zo is het gebied tussen je wenkbrauwen en boven de neus verbonden aan je lever. Huidproblemen hier kunnen duiden op overmatig alcohol gebruik, het eten van zwaar voedsel of een voedselallergie voor bijvoorbeeld melksuiker. Een te hoge bloeddruk of rosacea worden gekenmerkt door een rode neus. Het voorhoofd is de uiting van je spijsvertering en afvalstofverwerking. Krijg je hier vaak ontstekingen en puistjes, dan is het aan te raden om veel meer water te drinken en natuurlijke voeding te eten om afvalstoffen kwijt te raken.

De kin is vaker bij vrouwen dan bij mannen een probleemzone. Hier vormen de premenstruele puistjes het makkelijkst. Ook kan de kin een aanduiding zijn van extreme stress en hormoonverandering. Hele donkere kringen onder de ogen zijn een teken van een tekort aan vocht omdat ze in verbinding staan met de nieren.
Roken is slecht voor de huid, dat weet iedereen. Zware rokers hebben het meeste last van hun wangen, hier kunnen verstopte haarzakjes en ontstekingen vormen. Dit hoeft echter niet alleen door roken te komen, ook mensen met allergie├źn en ademhalingsproblemen hebben hier last van.

De meest simpele tips voor een goede huid (we weten het allemaal, maar soms moet je het nog een keertje horen): drink twee liter water per dag, maak elke dag je gezicht grondig schoon, rook niet, vermijd stress en overmatige consumptie van alcohol en cafeïne.