Eyeliner – Tips & Tricks

0
1567
eyeliner tips en trucks

Eyeliner is één van dé Make-up must-haves van dit seizoen. Na een tijdje wat minder prominent op de voorgrond te zijn geweest, wordt deze herfst de sexy eyeliner opnieuw in ere hersteld.

Voor een glamourous jaren ’40 look is de zwarte eyeliner onmisbaar, maar de eyeliner wordt dit seizoen op meerdere manieren gebruikt; voor dramatische ‘kattenogen’, met een knalkleurtje voor een punky, jaren ’80 effect en zelfs als (gekleurd) lijntje onder het oog in plaats van op de oogleden. So be creative!

Eyeliner tips & tricks
Eyeliner goed opbrengen is een kunst op zich, maar met een beetje oefenen kun je een heel eind komen. De belangrijkste tip voor het opbrengen: Begin in het midden van je ooglid en werk naar buiten toe. Daarna begin je weer in de binnenste ooghoek en werk je naar het midden toe, waar je de lijn laat aansluiten op de eerste. De meeste vrouwen beginnen in hun ooghoek en trekken de lijn dan naar buiten toe, hierdoor heb je meer kans dat de lijn niet mooi gelijkmatig wordt getrokken, of dat je te hoog boven je wimpers kleurt, wat een onnatuurlijk effect geeft.

Heb je last van trillende handjes, neem dan een eyeliner pen, in plaats van een kwastje.

Om ervoor te zorgen dat de eyeliner de hele dag goed en vlekkeloos blijft zitten, gebruik je een donkere oogschaduw nadat je eyeliner hebt opgebracht. Niet alleen kun je hiermee kleine foutjes verdoezelen, de oogschaduw zorgt er ook voor dat de eyeliner de hele dag vlekkeloos op zijn plaats blijft zitten.

Extra tip: Voor nog sprekendere ogen kleur je de binnenste rand van je onderste ooglid in met een wit oogpotloodje. Hierdoor lijken je ogen groter, leg je een mooi accent op je eyeliner en krijg je een frisse blik.

Vergeet tot slot niet om een doosje wattenstaafjes en een milde oog reiniger bij de hand te houden. Succes!