Fitness Trend: Cardio Sensual

0
1708
Fitness Trend Cardio Sensual

De nieuwste trend in fitnessland: Cardio Sensual zorgt ervoor dat jij straks weer fit en strak in je verleidelijke bikini past. Cardio Sensual, ook wel Cardio Striptease genoemd, klinkt misschien een beetje eng, maar is eigenlijk niks anders dan met sensuele en verleidelijke bewegingen aan je spieren werken. En dat is niet alleen goed voor je lichaam, maar geeft ook je eigenwaarde en een lekkere workout.

Deze fitnesstrend werd enkele jaren gelden in Amerika al op de sportieve kaart gezet door hotte celebs als Madonna, Jennifer Aniston, Teri Hatcher, Kirsten Dunst, Jennifer Love Hewitt en Carmen Electra. Deze laatste bracht zelfs een eigen instructie dvd op de markt om ook de Amerikaanse huisvrouwen sensueel aan het bewegen te krijgen. Ook in Nederland worden er al enige tijd cursussen en workshops Cardio Sensual gegeven, maar zoals dat gaat met nuchtere Hollanders, moeten wij altijd eerst even wennen. Het lijkt er echter op dat we de preutsheid hebben laten varen en nu ook massaal aan de verleidelijke fitnesstrend gaan.

Bij Cardio Sensual draait het niet alleen maar om calorie├źn verbranden, het is meer een work-out met een knipoog. Je beweegt lekker sexy en traint ondertussen je spieren. Uiteraard wordt er wel gelet op houding, conditieverbetering en spierversterking, maar het draait eigenlijk om het verleiden en om het sexy spel dat je speelt tijdens het dansen. Tijdens de uitdagende danspasjes wordt er ook gebruik gemaakt van verschillende attributen, zoals een hoed, sjaaltje of een stoel. De combinatie van deze attributen en de lading die er aan de sensuele bewegingen wordt meegegeven, zorgt voor de suggestie van een sexy striptease. Je gaat echter helemaal niet uit de kleren. Teasen, maar niet strippen dus.

Er zijn nog maar enkele plaatsen in Nederland waar de lessen Cardio Sensual worden gegeven, dus informeer bij de sportschool of dansschool bij jou in de buurt of zij ook een verleidelijk uurtje hebben.