Handige tips voor je aan een tatoeage begint…

0
1897
10-tips-bij-het-nemen-van-een-tattoo

Voordat je gaat beslissen

Tatoeages zijn op dit moment erg in de mode en niet meer weg te denken uit ons straatbeeld.

Een tatoeage is lang niet meer als dat het woord 40 jaar geleden heeft betekend, nu in deze tijd zou huid decoratie meer op zijn plaatst zijn.

Iedereen lijkt wel iets op zijn lichaam te hebben of te willen.

Als je, je overweegt zo’n decoratie te nemen, is het erg belangrijk dat je weet wat en waar je deze wilt gaan zetten.

Je hebt namelijk eerder een tatoeage dan dat je er vanaf bent.

Op deze pagina willen wij proberen jou een beetje in het goede spoor te leiden.

Want als je een tatoeage zou willen, sta je op dit moment toch wel voor één van de belangrijkste beslissingen in je leven.

Hier gaan we stap voor stap bekijken wat en waar jij je een tatoeage laat plaatsen.

  1. Bedenk eerst waar jou voorkeur naar uitgaat

Bedenk eerst waar je voorkeur naar uit gaat voor je in boeken of op het Internet gaat kijken naar een ontwerp. Bedenk dan de plaats waar je een tatoeage zou willen laten plaatsen. Als je een plaats hebt, bedenk dan dat je bejaard bent en met anderen samen leeft, hoe zou jij je voelen met een tatoeage op de plaats waar je deze nu wilt hebben. Zoek nu iets waar jij jezelf het meest in herkend, dat zou kunnen zijn: vrouwelijk/mannelijk/stoer/spontaan/humoristisch/erotisch/exotisch/wild/fleurig en opgewekt of gewoon je sterrenbeeld.
Dit kan dus van alles zijn, denk dan vooral aan je karakter of aan je eigen persoonlijkheid.

Erotisch/exotisch?Dan zou je kunnen gaan kijken naar fruit of tropische bloemen, vogels. Deze geven toch wel aan dat je, je een echte vrouw voelt. Als mysterie meer bij je past dan zijn elfjes en tovenaars toch wel een uitstekende keus, voor veel artiesten zijn dit soort ontwerpen een must om te maken. Fleurig en opgewekte, spontaan kun je herkennen in ontwerpen als: bloemen/vlinders/insecten/zonnetjes.

2. Wild en stoer is in het tatoeage ontwerpen boek vaak een onderdeel dat goed past in één soort ontwerpen, Stoere en wilde ontwerpen zijn toch wel de Harley designs, mooie motor blokken met vleugels of een schitterend Harley Davidson logo, maar wild kan ook een kat zijn. Bij katten kunnen we denken aan de wildernis, tijgers/panters/slangen/wolven noem ze maar op.

Naast wilde dieren of Harley Davidson zouden ook punk ontwerpen bij deze groep kunnen passen, je zou dan wel moeten bedenken of jij je tot de punk wereld aangetrokken voelt.

Maar ook Rockbands dragen een wild imago en ook hier kun je duizenden ontwerpen onder plaatsen.

Je zou dan aan een gitaar of drumstel kunnen denken, een drumstel kun je verwerken in verschillende tatoeage ontwerpen, onlangs nog heb ik bij een klant van mij een drumstel verwerkt in een Maori ontwerp.

Het resultaat mag er dan ook zeker zijn, niets is daarom ook onmogelijk, je moet het wel altijd even goed door praten met je artiest.

Sterren tekens vind ik nogal gewoontjes, een grote groep mensen kiest voor zijn/haar sterren teken, maar in mijn ogen verteld het niet zo veel over jezelf. Om toch een sterren teken bijzonder te maken, kun je, je overwegen om de Chinese tekens eens te bekijken, hier kun je heel veel variaties in vinden.

Als je opzoek bent naar je naam in het Chinees en je zoekt op verschillende vertaal pagina’s op het Internet, dan moet ik je zeggen dat dit nooit klopt met de werkelijkheid. De meeste vertaalsites zijn Engels talig en ook dusdanig op deze taal ingesteld. De Chinese tekens zijn geen vertaling van woorden maar een vertaling van klanken. Als je b.v. de naam Jan in het Nederlands uitspreekt en vervolgens in het Engels, dan hoor je, dat de klank anders is, dus ook het teken zal anders zijn, hoe zou Jan klinken in het Chinees of Japans?? Weer anders dus!! Ook de Engelse vertaling van je naam of horoscoop zou niet goed overeen komen. In studio’s of op ontwerp pagina’s kun je wel tekens vinden met een vermelde betekenis, deze tekens zijn in de meeste gevallen vanuit de originele taal vertaald en dus ook vaak te vertrouwen.

Vraag daarom altijd meerdere Chinezen naar de betekenis van het teken dat jij zou willen laten plaatsen.

Als je een locatie op je lichaam hebt gevonden dan ga je kijken of jou ontwerp wel de juiste kleuren heeft, een roos voor jou kan andere kleuren hebben als dat ik een roos zou uitzoeken. Je kunt altijd in elke studio je eigen kleuren bepalen, of het zwart/wit laten met schitterend schaduwwerk.
Namen zijn helaas niet altijd de juiste keus, er komen vaak mensen die zelfs na 10 jaar huwelijk de naam van hun ex willen verwijderen en de naam willen coveren of weg halen doormiddel van een laser.Aan de naam van je kinderen kan nooit iemand iets veranderen, het zullen ten alle tijden ook je kinderen zijn!! Zo’n naam zou mogelijk zijn

Bij het uitzoeken gaat het om de IMPACT die je krijgt als je een ontwerp ziet of gevonden hebt, deze impact is vaak het ontwerp op het eerste oog waarbij je de gevoelens hebt van… dat is’m!! Dit is dan ook vaak de juiste keus voor de rest van je leven, doorkijken en zoeken maakt het dan alleen maar moeilijker kiezen.

3. Als je zover bent en een tatoeage gaat laten plaatsen, drink dan voor je in de stoel gaat zitten een glas appelsap, vraag me niet waarom, maar gebleken is dat het maken van een tatoeage beter gaat. De verf word beter door je lichaam opgenomen en hier door is het resultaat vaak nog beter.

Trek ook oude kleding aan, De verf waar mee gewerkt wordt is erg moeilijk te verwijderen, dus trek geen wit ondergoed aan als je wat in je lies of onder aan je rug laat plaatsen. Op je schouder kan het ook soms best even bloeden, het zou vervelend zijn als je met een vlek van wondvocht en/of van de zalf, rond zou moeten lopen.

Als je medicatie consumeert of metaal gevoelig bent, vertel dit aan de artiest voor hij/zij je behandeld. Bloed verdunners maken het onmogelijk een goede tatoeage te plaatsen, het bloed zou verf uit de wond kunnen drukken met gevolg dat er lichte plekken in je tatoeage zichtbaar worden. Als je besluit om met de medicatie te stoppen voor 1 of 2 dagen, vraag dit eerst aan je arts!!

Ben je in een studio, let goed op de houding van de artiest, het komt voor dat een artiest onder beschonken toestand of onder invloed van drugs op jou lichaam gaat werken, vertrouw je dit niet, blijf dan zeker niet zitten wachten op de ramp die mogelijk voor jou waarheid zou kunnen gaan worden. Ook belangrijk is dat de zaak en de ruimte waarin gewerkt word schoon is, dat materialen schoon zijn en gesteriliseerd zijn, maar ook de kleding van de artiest moet schoon zijn, vuile kleding verteld vaak al wat over de plaats waar je, je in bevind.

Als je vreemd benaderd wordt of geïntimideerd door de artiest, dan kun je ook beter omdraaien en weglopen, het komt helaas al te vaak voor dat met name vrouwen niet naar behoren worden behandeld en met dit soort klachten bij ons de Salon binnen komen lopen.

4. In goede studio’s kun je, je goed laten informeren, schroom niet je vragen te laten beantwoorden, een artiest werkt altijd met mensen en kan vanuit die ervaring jou vragen beantwoorden.

Als je een tatoeage hebt laten plaatsen, denk dan niet dat je klaar bent!! Elke tatoeage heeft een goede nazorg behandeling nodig. De artiest kan hier nooit verantwoordelijk voor worden gehouden, je kunt niet verlangen dat hij/zij met je mee naar huis gaat…toch? Nazorg is dus erg belangrijk en over nazorg van je tatoeage kun je op onze website meer lezen, nazorg instructie hebben wij voor je op een aparte pagina geplaatst in het menu.

NAZORG CRÈME:

Nazorg crèmes kunnen erg variëren per studio, de één geeft gewone uierzalf, en de ander geeft Vaseline of een speciale tattoo crème. Vaseline is sowieso nooit goed, omdat dit de wond kan verstikken. Over de inhoud van Speciale tatoeage crèmes kan ik niets zeggen, wel denk ik dat je op natuurlijke ingrediënten moet letten, en welke zalf of crème je dan ook hebt gekregen of gekocht, smeer het altijd zo dun mogelijk in!

Mocht je een crème meekrijgen of kopen, let altijd op de inhoud en/of je daar wel/niet een allergische reactie van kunt krijgen.

Lees ook dit e-book: zelf leren tatoeeren