Hula Hooping – Fitness trend in Amerika

0
2225
Hula Hooping - Fitness trend in Amerika

Hula Hooping, – klinkt spannender dan hoelahoep – is de nieuwste fitness trend in Amerika. Niet alleen worden er op verschillende sportscholen lessen gegeven in hula hooping er vinden zelfs heuse hula hoop wedstrijden plaats en op het internet wemelt het van de aanbieders van hoelahoeps, oeps, ik bedoel natuurlijk hula hoop’s en instructievideo’s.

Echt nieuw is hula hooping natuurlijk niet, want we kennen allemaal nog wel de hoelahoep uit onze jeugd. Het was de truc om hem zo lang mogelijk draaiende te houden rond je middel en de echte hoelahoepsters konden het ook om hun arm of been. Toen was het gewoon leuk, tegenwoordig is het een sport, waar je een platte buik, soepele en sterke heupen, een betere lichaamshouding en conditie van krijgt. En je schijnt er enorme hoeveelheden calorieën mee te verbranden, dus toch maar weer eens langs Bart Smit?

Ga je liever voor een professionele hula hoop en een instructie dvd? Kijk dan eens op www.hooping.org, deze site is opgericht door drie bloggers die na urenlang hula hooping tijdens een feestje volledig doordraaiden in de letterlijke zin van het woord. Nu willen ze met Hooping.org de hele wereld enthousiast maken over hula hooping en de grootste hooping community ter wereld worden. We zijn benieuwd wanneer we hier in nuchter Nederland massaal de Hoelahoep weer van zolder halen.