Nagellak Beauty Tips & Tricks

0
1929
Nagellak tips en truck

Wist je dat de nagellak die wij vandaag de dag kennen al zo’n 5000 jaar geleden is uitgevonden door de Chinezen? Hun favoriete kleuren destijds waren rood en zwart. De Egyptenaren dipten hun vingers in oranje henna om hun nagels te kleuren. Vandaag de dag bestaat nagellak in elke kleur die je je maar kunt bedenken. Beschermend, verhardend, decoratief; voor elke reden bestaat er een kleurtje. De hedendaagse nagellak is eigenlijk een geraffineerde auto-lak, terwijl de nagellak van de Chinezen bestond uit bijenwas, eiwitten, gelatine, kleurstoffen en gom.

Tips & Tricks

De kans is groot dat je thuis een mandje vol met oude kleurtjes hebt staan. De standaard nagellak kan zo’n twee jaar lang prima bewaard blijven. Oudere nagel lakjes wil men nog wel eens met nagellak remover verdunnen, maar dit doet af aan de kwaliteit van het originele product. De nagellak dekt dan minder goed of droogt niet meer mooi egaal op. ‘Bubbles’ in je lak krijg je door wind; tocht, airconditioning en ventilatoren in de kamer zijn de oorzaak. Als je je nagels lakt, doe dit dan bij voorkeur in een ‘windstille’ omgeving.

Afgebladderde nagellak is nooit charmant. Om dit te voorkomen kun je beter een paar dunne lagen lak aanbrengen in plaats van één dikke laag. Ook handig om te weten is dat je bij naturel nagels rekening moet houden met je huidskleur. Heb je een roze huid, neem dan ook een roze (of doorzichtige) nagellak. Perziktinten staan beter bij een gelige of olijfkleurige huid. Met doorzichtige lak zit je altijd goed, zorg echter wel dat je nagels schoon en verzorgt zijn. Kies je toch voor kleur? Breng dan altijd een basislak aan, daarmee voorkom je dat je nagels verkleuren.

De belangrijkste tip is wellicht dat je als je zelf je nagels gaat lakken, dat je de tijd moet nemen. De tijd om te lakken en de tijd om te laten drogen. Het is een klusje dat je niet even snel tussendoor doet, tenzij het om veilige blanke lak gaat natuurlijk.

Kleine foutjes haal je snel en gemakkelijk weg met een wattenstaafje gedoopt in remover.