Nazorg instructies piercings

0
2041
nazorg instructies piercings

TEPEL PIERCING

Hoe te reinigen:
het sieraad b.v. onder de douche goed inzepen en wassen tot alle korstjes van het opgedroogde wondvocht goed verwijderd zijn. Ook het wondkanaal doormiddel van ronddraaien van het sieraad met zeep door het wondkanaal, goed reinigen. Zorg dat je alle zeepresten goed afspoelt door veel water te gebruiken. Gaat het onsteken, dan na 3 of 4 dagen een druppeltje desinfecterende tinctuur, b.v. Sterilon of Betadine oplossing aanbrengen, dit niet langer dan 10 tot 14 dagen gebruiken. Let wel, betadine maakt goud echter dof. Bij een orale piercing 2x per dag spoelen met Listerine verdun de Listerine met water om de branderige en bijterige werking te verzachten, spoel dus nooit met pure Listerine dit kan gevaarlijk zijn als je een wond hebt van een tong piercing. In verband met de heftige werking van Listerine is er ook Cosodyl mondspoeling verkrijgbaar bij de apotheek.
Het genezen aan de lucht gaat het snelst, zorg er dus voor dat het wondje schoon blijft en niet verstikt wordt met crème of bodylotion.
NAVEL PIERCING
1.Was altijd eerst goed je handen met dermatologische medicinale zeep ( Unicura) voor dat je de wond met je handen aanraakt.
2.Verschoont de piercing 2 tot 3 maal per dag met Betadine of Unicura zeep.
3.Draai het sieraad rond, trek deze niet omhoog / omlaag door de wond, dit kan vuil mee in de wond meebrengen en een infectie veroorzaken.
4.Zorg dat de piercing niet bekneld raakt door te strakke kleding.

De heling periode in het algemeen is ongeveer 6 tot 9 maandenIedereen is verschillend en daarom verschillen de heling periodes nogal per individu.

5.Verwissel het sieraad pas als de wond geheel is genezen.
6.Als er een infectie is ontstaan, geen paniek!! ongeveer 60% van je medegenoten hebben een kleine infectie.Je kunt de wond een aantal kerenschoon maken met schoon zout water en herhaalt deze behandeling dan ook een aantal keren per dag. De gevoeligheid zal dan verminderen, zout trekt pus uit de wond en belemmert infectie gevaar. Mocht dit geen verbetering hebben na een week, maak dan een afspraak met je huisarts voor een antibiotica kuur. Maak de kuur af!!
7.Het is belangrijk dat je geen oraal contact toelaat aan de piercing gedurende de heling periode van 1 maand. Mocht je toch nog vragen hebben, ga dan naar de studio waar je de behandeling hebt ondergaan. Hun geven je met alle plezier advies en goede raad. Hier hoef je natuurlijk nooit voor te betalen.

Piercing

8. heeltijd is gemiddeld ongeveer 3 tot 6 maanden

9. Zeker niet…in de zon, zwemmen, zonnebank, voor de eerste maand

10.ZEKER NIET…de piercing door de wond draaien, met ongewassen handen aan de piercing zitten., geen strakke knellende kleding aan.
zeker niet zwemmen gedurende 1 week, zeker geen zonnebank gedurende 1 week, zeker geen oraal contact.

Zorg dat je bij een navelpiercing geen strakke broeken en/of rokken draagt, door de druk en wrijving kan er een behoorlijke vertraging optreden in het helingsproces.

Wenkbrauw Piercing

1.Was altijd eerst goed je handen met dermatologische medicinale zeep ( Unicura) voor dat je de wond met je handen aanraakt.

2.Verschoont de piercing 2 tot 3 maal per dag met Betadine of Unicura zeep.

3.Draai het sieraad rond, trek deze niet omhoog / omlaag door de wond, dit kan vuil mee in de wond meebrengen en een infectie veroorzaken.

4.Verwissel het sieraad pas als de wond geheel is genezen.

5.Als er een infectie is ontstaan, geen paniek!! ongeveer 60% van je medegenoten hebben een kleine infectie.

6.Je kunt de wond een aantal keren schoon maken met schoon zout water en herhaalt deze behandeling dan ook een aantal keren per dag. De gevoeligheid zal dan verminderen, zout trekt pus uit de wond en belemmert infectie gevaar. Mocht dit geen verbetering hebben na een week, maak dan een afspraak met je huisarts voor een antibiotica kuur. Maak de kuur af!!

7.Het is belangrijk dat je geen oraal contact toelaat aan de piercing gedurende de heling periode van 1 maand.

8.BELANGRIJK Spelen met je sieraad of het te veel schoonmaken met dermatologische zeep kan uitgroei veroorzaken, het komt regelmatig voor dat het sieraad naar de huidoppervlakte is gegroeid en als men vraagt of er met het sieraad is gefriemeld of te veel gebruik gemaakt heeft van een zeep soort, dan krijgen we in de meeste gevallen te horen dat dit inderdaad is gebeurd, vandaar dat wij je hier nog even op weizen

Tong Piercing

1.Was altijd eerst goed je handen met dermatologische medicinale zeep ( Unicura) voor dat je de wond met je handen aanraakt.

2.Spoelen met listerine en zout water regelmatig na gebruik van consumptie.

3.Niet spelen met het geplaatste sieraad, het sieraad is nog te lang en je kunt je gebit enorm beschadigen.

4.Verwissel je sieraad na 2 tot 3 weken

5.Houd er rekening mee dat je tong kan gaan zwellen, geef je tong wat rust en spreek minimaal met anderen.

6.Zuigen op een ijsblokje is erg goed om een zwelling te verminderen, het eten van ijs is dan ook geadviseerd.

7.Als je, je tanden poest, poets dan je tong even mee, op je tong kan aanslag zitten van Koffie/thee of van het roken. Deze aanslag kun je simpel van je tong poetsen en komt ten goede voor het helen van je Tong piercing

8.Het is belangrijk dat je geen oraal contact toelaat aan de piercing gedurende de heling periode van 1 maand. Mocht je toch nog vragen hebben, ga dan naar de studio waar je de behandeling hebt ondergaan.

Neus Piercing

1.Was altijd eerst goed je handen met dermatologische medicinale zeep ( Unicura) voor dat je de wond met je handen aanraakt.

2.Wassen met dermatologische zeep b.v. Unicura of Sanex

3.Niet spelen met het geplaatste sieraad, het sieraad is nog te vers en dat kan gaan irriteren.

4.Verwissel je sieraad na 3 tot 6 weken

5.Snuit je neus regelmatig en peuter niet in je neus gedurende de helingperiode.

6.Maak gebruik van een wattenstaafje om in je neus schoon te maken, gebruik deze eenmalig.