Nieuwe Fitness trend: Zumba

0
1337
Nieuwe Fitness trend Zumba

Zumba is dé nieuwe fitness trend in Amerika en zet op dit moment ook voet op Nederlandse bodem.

Hoog tijd dus dat wij jou hier wat meer over gaan vertellen!

Zumba Fitness is een combinatie van fitness- en dansbewegingen op wereld- en latin muziek, zoals Salsa, Merengue, Cumbia, Calypso, Reggaeton, maar ook Flamenco en Hip Hop. Zumba kent geen moeilijke pasjes of ingewikkelde choreografie en is dus heel geschikt voor iedereen die van lekker bewegen op swingende muziek houdt. Bij Zumba kan iedereen in dezelfde les op zijn eigen niveau meedoen en toch een complete work-out volgen. Leuk voordeel is dat je met Zumba ook nog eens heel goed kunt afvallen. Tijdens de les worden er namelijk ongemerkt behoorlijk wat calorieën verbrand en na al een paar weken voel je verbetering aan je taille en dijbenen. Maar Zumba is vooral fun, gemakkelijk en effectief. Iedere les geeft je een feestgevoel.

Een Zumba les begint met een warming up om de spieren los te maken en blessures te voorkomen. Daarna volgen diverse muzieknummers met verschillend ritmes waarop een aantal passen worden voorgedaan die herhaald worden met een variatie, hierbij wordt de muziek gevolgd. Snelle nummers worden afgewisseld met langzame nummers, en deze zogenaamde interval training zorgt voor een optimale verbranding van calorieën. De les wordt afgesloten met een cool down.

Zumba, wat zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben is op dit moment op dertig locaties in Nederland te volgen. Lijkt het je wat? Kijk dan op www.Zumba.nl waar voor jou de dichtstbijzijnde sportschool zich bevind. Om je een nog beter idee te geven wat Zumba inhoudt, hier alvast een filmpje.