Schuine wand in je slaapkamer

0
285
Interieuradvies den haag rlid

Een schuine wand hebben in je slaapkamer kan heel erg vervelend zijn. Je kan er geen grote kast tegenaan zetten tenzij je hem op maat laat maken, geen leuke dingen aan ophangen én het zorgt ervoor dat je minder loopruimte hebt. Ga je op zoek naar spullen voor je interieur in omgeving Den Haag, die passen bij een schuine wand? Dan lees je in dit artikel een aantal tips waar je rekening mee kunt houden. Interieuradvies nodig bekijk dan eens de website van rlid.nl

Kleur is alles

De muren in je slaapkamer hoeven echt niet allemaal wit te zijn. Sterker nog, wanneer je een schuine wand hebt kan het juist helpen wanneer je deze in een andere toffe kleur schildert! Op die manier kun je de wand dus gebruiken als accentwand. Dit kan trouwens ook heel goed met behang. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen de hele slaapkamer in dezelfde kleur te schilderen. Een goed advies hierbij is dan wel, dat je dit niet in het wit doet. Hierdoor zal de schuine wand juist nog meer aanwezig zijn, en dat wil je natuurlijk niet.

Maak er een hoekje van

Dit klinkt misschien raar maar, door een hoekje te maken van je schuine wand ga jij je er minder aan irriteren. Het wordt een plek om je mooiste spulletjes in uit te stallen maar ook een plek die voor veel romantiek kan zorgen. En dit kan al heel eenvoudig. Heb je een dakraam in je schuine wand? Kies dan eens voor gordijnen, eventueel in combinatie met rolgordijnen. Deze zijn namelijk ook op een schuine wand makkelijk op te hangen. Het enige verschil is dat je halverwege de gordijnen een roede nodig hebt waar de gordijnen achter hangen. Dit zorgt voor een mooie, romantische sfeer en maakt de schuine wand wat minder onaantrekkelijk.

Daarnaast kun je dat hoekje natuurlijk heel goed opvullen. Met een stoel of een bankje bijvoorbeeld. Door een mooi vachtje op het bankje te leggen met een paar vaasjes, fotolijsten of waxinelichtjes kom je al heel ver. Eventueel zou je er nog een mooi kussen op, naast of onder kunnen leggen. Heb je nog ruimte over? Kies dan voor een mooie mand ter decoratie, of een plant als je daar meer van houdt.

Advies van een binnenhuisarchitect Den-Haag nodig om Schilderijen of fotolijsten ophangen aan de schuine wand, dat gaat natuurlijk niet. maar heb je toch een gaaf schilderij dat je heel graag in de slaapkamer kwijt wil, denk er dan eens over om hem tegen de muur aan te zetten in plaats van hem op te hangen. Dit zorgt voor een leuk en speels effect in je nieuwe hoekje.