Shoppen is een goede work-out!

0
1527
Shoppen is een goede work-out!

Vanaf nu is er geen excuus meer om thuis te blijven en je creditcard diep weg te stoppen: uit onderzoek is gebleken (wat wij natuurlijk al lang wisten) dat shoppen werkelijk goed voor je is! Naast het feit dat je hartslag omhoog gaat, leg je ook nog eens een heel aantal kilometers af. Vrouwen krijgen het voor elkaar om jaarlijks 214 kilometer te lopen tijdens het winkelen. Hierbij verbranden zij 193 calorieën per keer door enkel en alleen winkel in en winkel uit te gaan!

Volgens de wetenschappers zetten we per winkeltrip 4.059 stappen. Dat is bijna de helft van de dagelijkse 10.000 stappen die we zouden moeten zetten (alle extra stappen die we zetten, leveren ‘belangrijke gezondheidsvoordelen’ op).

Nu zou je denken dat je met de vele goed gevulde tassen ook nog eens je armspieren traint, maar dat is helaas niet zo. Wie het meeste uit zijn ‘winkel-workout’ wil halen, doet er goed aan om tassen met lange handvaten over de schouder te dragen, of een rugzak. Hierdoor verbeter je ook nog eens je houding. Wat wil je nog meer, shop till you drop!