Tips Tatoeage – Waar moet je op letten als je een tatoeage neemt?

0
1408
Tips Tatoeage laten zetten

Lees dit ebook om zelf leren tatoeëren

Tip 1

Neem nooit een tatoeage als je jonger bent dan 18 jaar, Omdat de meeste personen beneden de 18 jaar nog geen juiste keuze hebben genomen in de toekomst van een baan. Een tatoeage wordt in bepaalde branches nog niet gezien als decoratie. o.a. dokter, slager, winkelpersoneel enz enz….
Ook is je huid in de meeste gevallen nog niet voldoende volgroeid, dit zou betekenen dat je binnen een paar jaar weer in de studio zou zitten om je ontwerp te laten opknappen, en dat is zeker niet de bedoeling.

Tip 2

Besef altijd,dat een tatoeage nooit tijdelijk is en dat je hiermee je verdere leven moet rondlopen, dus voordat je er een laat plaatsen, maak je wensen duidelijk!!! is er nog enige twijfel? begin er dan niet aan!!!! Neem eerst rustig de tijd en denk er nog eens goed over na voordat je weer besluit een tatoeage te plaatsen.

Tip 3

Bezoek van te voren diverse tatoeage studio’s om te kijken bij welke stusio/artiest jij je tatoeage wilt laten zetten…. bekijk eventuele foto’s die zijn gemaakt bij anderen om te beoordelen of hij/zij een tatoeage bij jou mag plaatsen..iedere tatoeage specialist heeft een eigen stijl!

Tip 4

De meeste tatoeage studio’s die werken op afspraak door, drukte of om privacy redenen van de klanten kring. Bij het maken van een afspraak kan een studio je vragen een deel van de totaal prijs vooraf te betalen. Het gebeurd regelmatig dat mensen een afspraak maken en hem niet nakomen. Deze tijd die uitvalt bij de studio is dus een inkomstenvermindering, en kan deze maatregel in acht worden genomen.

Tip 5

Als je hebt besloten bij welke shop jij je tatoeage wilt laten zetten kun eventueel een afspraak maken, omdat de tatoeage steeds meer een modetrend is zijn de shops vaak overvol en zijn er soms wachtlijsten van zo’n twee tot 6 maanden.

Tip 6

De dag van het plaatsen breekt aan…….nu is het belangrijk om geen alcohol te nuttigen, ook het gebruik van drugs is ten zeerste af te raden. Alcohol heeft vervelende gevolgen voor je omdat je bloed dun word en je tijdens het plaatsen van de tatoeage meer bloed verliest….tijdens het verliezen neemt het bloed ook inkt mee naar buiten toe wat de tatoeage op den duur eerder zal doen verbleken….

Tip 7

Eet goed van te voren, de meeste mensen worden tijdens het aanbrengen van de tatoeage en beetje licht in het hoofd (onbewust of bewuste spanningen voor het plaatsen van de tatoeage) de grootste fout is dat de mensen van te voren weinig tot niets eten.

Tip 8

Bedenk van te voren waar en hoe hoog of laag je de tatoeage wilt, voordat je door een ander laat kiezen waar hij het mooiste staat. Een tatoeage neem je voor jezelf. Luister naar het advies van de artiest.

Tip 9

Drink een uur van te voren 1 glas appelsap op om het bloed iets dikker te maken zodat er weinig bloedverlies optreed die de inkt uit de huid zullen drukken.

Tip 10

Houd je goed aan de nazorg instructies die je mee krijgt van de studio, hierin staat precies vermeld hoe en wat je doen moet om de tatoeage tot de juiste genezing te brengen. Denk nu niet het zal wel mee vallen, maar volg de instructies op zoals ze beschreven staan.

Tip 11

Er zijn tegenwoordig vrij veel mensen die zo veel van elkaar houden dat ze hebben besloten om de naam van de ander op de huid te laten zetten, maar er zijn ook zo veel mensen die weer in een tatoeage studio komen om de naam van de ex er weer af te laten halen door middel van een cover- up….dat is zonde, weet waar je aan begint en laat niet op deze manier zien aan de ander hoeveel je om hem geeft. Ben je er zo zeker van dat jullie voor eens en altijd bij elkaar zullen blijven dan kun je gerust een naam laten zetten.

Tip 12

Op onze site kun je met een gerust hart tatoeage ontwerpen bekijken, meer dan 15.000 ontwerpen on-line zonder het gehijg van de verkoper in je nek.

Tip 13

Ben je er niet echt uit of je nu wel of geen tatoeage wilt maar de overhand neemt toe naar ik wil wel, dan kun je ook eens proberen om een plak tatoeage op de plaats neer te plakken waar jij over denkt een tatoeage te nemen. Waarom?, zo kun je misschien even aan het idee wennen dat er straks een plaatje zit als je hem dan een dag of wat dragen gaat en je hebt niet iets van ik stoor mij hieraan, dan is het voor jou een pluspunt om een keuze te gaan maken.

Tip 14

Er zijn van die mensen die ineens de gedachten hebben van “ik wil een tatoeage” deze mensen willen hem dan ook het liefst zo snel mogelijk hebben, zij kijken eens in hun knip en komen er dan achter dat zij niet meer te besteden hebben dan b.v. € 70,-. toch staat zijn/haar besluit vast en zoekt een tatoeage uit voor € 70,- er is een roosje en ja hoor die neemt zij/hij..terwijl er in zijn/haar hoofd een heel ander plaatje zit maar je hebt er geen geld voor… wees verstandig en kijk eerst naar een tatoeage die je wilt hebben dan naar de prijs en loop dan eventueel de shop weer uit…Conclusie: je weet wat je wilt, kunt er rustig voor sparen en spijt zul je er dan niet snel van krijgen, maak een afspraak en hop weer iemand blij.

Tip 15

Is er nu een tatoeage die jij erg mooi vindt maar je stoort je bijvoorbeeld aan een zon of een kleur bij die tatoeage, geen paniek….overleg met de tatoeage artiest hoe jij het liever wilt hebben dan lossen zij dit voor jou op.

Tip 16

Heb jezelf een idee voor een tatoeage maar je kunt hem niet op papier zetten loop dan eens een studio binnen en vraag die persoon het ontwerp wat jij in je hoofd hebt uit te tekenen. Overleg samen wat de prijs zal zijn en er kan geprikt worden. Een goede artiest is een artiest als deze uit de vrije hand iets bijzonders voor je weet te maken.

Tip 17

Oordeel pas wanneer de tatoeage echt klaar is.

Tip 18

Mobiele telefoons kun je beter even uitschakelen bij binnenkomst in een tatoeage studio. het is heel vervelend voor de tatoeage artiest om steeds die verschillende melodietjes aan te moeten horen. Hou hier even rekening mee!!

Tip 19

De meeste studios waarderen het niet echt wanneer je met kleine kinderen de zaak inloopt, er zijn mensen die met kinderwagen en al een tatoeage uit komen zoeken. Zowel voor jou, de medemens, de kleine zelf en de tatoeage artiest is het niet echt prettig. Laat die kleine lekker thuis dan heb jezelf ook alle tijd om een keuze te maken welke tatoeage je wilt hebben en je stoort er verder ook nog eens niemand mee!
Gedurende de behandeling is het aangenaam als de partner op je kind zou kunnen letten!

Tip 20

Het is heel vreemd maar in de zomer zijn er de meeste mensen die een tatoeage laten zetten… het nadeel van de zomer is de zon; tijdens de genezing mag de tatoeage daar niet aan bloot worden gesteld. Als je een tatoeage in de wintertijd laat plaatsen heb je enorm veel voordelen. Nazorg eerste dag: laat folie/verband minimaal 1 uur en maximaal 4 uur zitten. Verwijder folie en spoel de tatoeage af met koud water. Voorzichtig droog deppen (niet wrijven !!) eerste week: breng 3x daags een dun laagje tatoeagezalf aan. Houdt de tatoeage schoon en geef hem lucht en ruimte. Niet meer verbinden. Vermijdt zwemmen of lang liggen in een bad. Dek bij het douchen de tatoeage af met een laag vaseline. Eerste maand: tatoeage uit de zon houden. niet pulken of krabben aan korstjes of velletjes, ook niet als ze er bijna afvallen. Jeuk is te verhelpen door deppen (niet wrijven!) met alcohol of door slaan met de vlakke hand. Houdt de tatoeage bedekt met schone, losse kleding (geen wol!).